Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 30.11.2015

Valokuituasennusten aikojen sopiminen

Jos oman talosi valokuituasennukselle ei ole jo sovittuna ajankohtaa, voit ehdottaa sitä viikolle 7.-11.12. lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: Asennuksia tehdään arkisin kello 8.00, 10.30 ja 13.00 alkaen.

Hankkeen eteneminen

Marraskuun viimeisen kokonaisen viikon aikana urakoitsija sai runkoreittien maakaapelien asennukset ja kaivuutyöt lähes valmiiksi.

Nyt joulukuun aloittavalla viikolla jatketaan hankealueen siistimistä ja valokuituhitsauksia sekä kytketään aluejakamon sähköliittymä. Kaivuureittien maisemointitöistä tehdään kaikki mitkä nyt pystytään, mutta osa jää valitettavasti keväälle tämän hetken hankalien olosuhteiden takia.

Talojen luona tehtävistä valokuituasennuksista on nyt suoritettuna hieman alle puolet. Pääosin viikonloppuisin talkoilla tehdyt kaapeliurien kaivuutyöt ja talokaapelien asennukset tonteilla ovat nyt valmiit. Kaivuu-uria on vielä peittämättä muutamalla tontilla, mutta tämä ei estä valokuituasentajan työskentelyä ja peittämiseen annetaan edelleen talkooapua tarvittaessa.

Palveluiden tilaaminen ja aikataulu

Osuuskunnan valokuituverkko ja liittymät valmistuvat tämän hetken arvion mukaan jouluun 2015 mennessä. Laajakaista-, viihde- ym. palvelut ovat tilattavissa valokuituliittymiin kuitenkin vasta tammikuussa 2016. Syynä viivästymiseen on valokuituverkon maakaapelointien rakentamisen odotettua hitaampi edistyminen, minkä takia myös aluejakamo valmistuu vasta vain vähän ennen joulua.

Tiedotamme palveluiden käyttöönotosta tarkemmin lähiviikkoina.