Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 23.11.2015

Hankkeen eteneminen

Päättyneen viikon aikana urakoitsijamme teki kaivuutöitä Korsutien varrella sekä Korsutien ja Mottitien välisellä alueella, pystytti valokuitujen jatkoskaappeja ja siisti kaivuutöiden jälkiä. Yksi teleasentajaryhmä jatkoi edelleen kuitujen hitsauksia jatkoskaapeilla ja toinen ryhmä talojen luona.

Hankealueen siistiminen päästään viimeistelemään osittain vasta keväällä, mutta silloinhan kaikki kotipuutarhurit jo kaipaavatkin taas multaa kynsiensä alle.

Viikonloppuna tehtiin talkootöinä edelleen runkolinjan Partiotie 1-17 kaapelien putkitukset loppuun sekä pantiin pihoilla kaapelit jo aiemmin ketjukaivurilla tehtyihin uriin, ja peitettiin kaivuu-uria.

Nyt alkaneella viikolla urakoitsija tekee maansiirtotöitä lähinnä Partiotien ja Viinentien risteykseen sijoittuvan valokuituverkkomme aluejakamon luona sekä sen lähiympäristössä. Työt pyritään saamaan loppuun ja kaivannot peitetyksi kuluvan viikon aikana. Teleasennukset jatkuvat vielä maankaivuutöiden päätyttyäkin muutaman viikon ajan.

Talkootyönä tehdään tulevina viikonloppuina ainakin talokaapelien putkitukset hankealueen länsiosan muutamalla tontilla sekä peitetään kaivuu-uria niillä pihoilla, joille apua on toivottu.

Palveluiden tilaaminen ja aikataulu

Osuuskunnan valokuituverkko ja liittymät valmistuvat tämän hetken arvion mukaan jouluun 2015 mennessä. Laajakaista-, viihde- ym. palvelut ovat tilattavissa valokuituliittymiin kuitenkin vasta tammikuussa 2016. Syynä viivästymiseen on valokuituverkon maakaapelointien rakentamisen odotettua hitaampi edistyminen, minkä takia myös aluejakamo valmistuu vasta vain vähän ennen joulua.

Ensi vaiheessa valokuituliittymiin tulee saataville Soneran laajakaista- ja IPTV-viihdepalvelut. Nämä palvelut sekä niihin liittymiseen tarvittavat laitteet voi kukin osuuskunnan jäsen tilata suoraan Soneralta. Palvelut ovat tilattavissa pian valokuituverkon valmistumisen jälkeen, mutta eivät siis aivan vielä.

Sonera laajentaa palvelutarjontaa myöhemmin Avoin Kuitu -toimintamallin mukaisesti muillakin kuin omilla tuotteillaan, ja osuuskunnan valokuituliittymien toteutus mahdollistaa joka tapauksessa useammankin palveluntarjoajan toiminnan rinnakkain valokuituverkossamme.

Perustietoa palveluntarjonnasta on koottu osuuskunnan nettisivuille: https://www.helsinginvalokuidut.fi/tietoa/palveluntuottajat

Valokuitupaneelien asennukset

Valokuitupaneelien asennukset etenevät nyt noin kolme taloa arkipäivässä. Asennuksen ajankohta sovitaan etukäteen kunkin liittymän tilanneen osuuskunnan jäsenen kanssa.

Asennukset viikolle 23.-27.11. on jo sovittu. Ilmoitathan jo etukäteen jos toivot asennuksen jollekin tietylle viikolle esimerkiksi useita päiviä kestävän matkan takia: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.