Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 14.9.2015

Rakennustöiden eteneminen

Kaivuutyöt ovat edenneet Partiotien länsipuolella tonttien takarajan tuntumassa jonkin verran odotettua hitaammin. Jälki on ollut kuitenkin hyvää, ja työn jouduttamiseksi kokeilemme yhdessä urakoitsijan kanssa vaihtoehtoista menetelmää tonttien alueen kaapeliasennuksiin. Näistä tiedotamme lisää kokemuksien karttuessa.

Kokonaisuutena hanke etenee edelleen aikataulussaan. Maakaapeliasennuksia seuraavat teleasennustyöt kodeissa ja aluejakamossa, ja valokuituverkko valmistuu käyttöönotettavaksi ensi jouluun mennessä.

Tonttikatselmukset seuraavaksi Partiotien itä- ja Mottitien länsipuolen taloissa

Kaikkien valokuituliittymän tilanneiden asukkaiden kanssa suunnitellaan etukäteen tontin alueen kaivuureitti. Tonttikatselmuksien yhteydessä voidaan yhdessä katsoa myös valokuitupaneelin sijoittamista talossa sisällä. Tonttikatselmuksissa on aina paikalla osuuskunnan edustaja.

Seuraavaksi tonttikatselmuksia tehdään Partiotien itäpuolen (parittomat numerot 1-41) ja Mottitien länsipuolen (parilliset numerot 2-32) niille taloille, jotka ovat jo tilanneet valokuituliittymän.

Tonttikatselmuksia tehdään pääasiassa viikonloppuisin ja arki-iltoina. Osuuskunnan edustaja ottaa tätä varten yhteyttä asukkaaseen, mutta voit myös ehdottaa itsellesi sopivaa aikaa jo nyt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lisäkaivuutöiden teettäminen valokuiturakentamisen yhteydessä

Pihoilla on mahdollista teettää lisätyönä muitakin maansiirtotöitä kuin vain valokuitukaapelien asennus. Näistä lisätöistä voi kukin asukas sopia suoraan maansiirtourakoitsijan kanssa. Lisätöitä toteutetaan koko alueen valokuitukaapeloinnin kaivuutöiden valmistuttua. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja säästää työkoneiden siirtojen kustannuksissa!