Osuuskunta Helsingin valokuidut

Marttilan-Reimarlan valokuituhanke

Marttilan-Reimarlan valokuituhanke rakentaa nykyaikaiset ja aidot valokuituliittymät Marttilan ja Reimarlan alueen pientaloihin Helsingin Pitäjänmäessä.

Hyödyt asukkaalle

Osuuskunnan valokuituliittymän merkittävimmät hyödyt alueen asukkaille ovat:

  1. Valokuitu takaa valmiuden kehittyvien palvelujen käyttöön pitkälle tulevaisuuteen.
  2. Valokuitu mahdollistaa nopean ja luotettavan laajakaistayhteyden.
  3. Valokuituliittymä nostaa asunnon arvoa ja asuinalueen arvostusta.
  4. Osuuskunnan valokuituliittymä lisää valinnanvapautta, sillä se mahdollistaa internet- ja tv-palvelujen valinnan ilman sitoutumista yhteen operaattoriin.
  5. Valokuituliittymä säästää aikaa ja vaivaa: se ei rajoita samassa kotitaloudessa eri henkilöiden toimesta tapahtuvaa samanaikaista internet-palvelujen käyttöä, ja se mahdollistaa tehokkaan etätyön tekemisen.
  6. Valokuituliittymä mahdollistaa uuden tyyppisten verkkopalvelujen kuten terveys- ja turvapalvelujen käytön, mikä puolestaan mahdollistaa esimerkiksi alueen varttuneimmille asukkaille pidemmän asumisajan omassa kodissa.

Aikataulu ja tilanne

Hanke on käynnistetty vuoden 2014 alussa. Valokuituliittymät rakennetaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Valokuituliittymien suunnittelun ja toteutuksen tilanne on erillisellä sivulla Marttilan-Reimarlan tilanne.

Kustannukset

Kustannukset on eritelty sivulla Hinnoittelu.

Valokuituliittymän asennuksen hinta määräytyy sen mukaan kuinka moni alueemme asukas hankkii asuntoonsa valokuituliittymän Marttilan-Reimarlan alueen kaapeloinnin rakentamisen yhteydessä vuonna 2015; mitä useampi hankkii liittymän, sitä alemmaksi liittymänkohtaiset maksut laskevat.

Tarvitsemme sinua

Alustavien kyselyjemme mukaan kiinnostus liittymien hankintaan on alueellamme jo erittäin laajaa. Kerrothan siis hankkeesta naapureillesi ja ilmoitahan jos olet kiinnostunut valokuituliittymästä, jotta voimme jatkaa suunnittelua ja tarkentaa hinta-arvioita: yhteystiedot, jäsenhakemus

Suora palaute ja vinkit nimenomaan alueen asukkailta itseltään ovat myös tärkeitä. Ota yhteyttä, meidän hankkeessa pääset vaikuttamaan itse ja kehittämään kotikylääsi!

Lisätietoa

Tietoa hankkeen hyödyistä, tavoitteista, käytännön vaikutuksista jne: Kysymyksiä ja vastauksia

Omakotiliiton laatima tuore Huippunopea laajakaista -opas on laadittu pientalojen asukkaille.  Hankkeemme noudattaa oppaan kuvaamia, jo hyväksi havaittuja mallia ja käytäntöjä.